Două vizite într-o săptămână la Valea Salciei ! Drama celor 4 copii rămași orfani de ambii părinți a reunit oameni de bine ! Spectacol caritabil în Decembrie

0

Copiii din Valea Salciei, Ioana, Andrei, Alina, Dănuț și Vasile au motive să zâmbească, deși zâmbetul lor ascunde în spate o tristețe și o durere de neexplicat. Au rămas orfani de ambii părinți însă nu și singuri pe lume ! Oameni cu funcții cheie în județ au promis că-i vor sprijini. Astăzi le-au făcut cunoștință copiilor cu un psiholog care le-a devenit prieten și îi  va sprijini moral. Vor primi susținere și financiară !

La începutul acestei săptămâni, doi consilieri locali din C.L.M. Râmnicu Sărat însoțiți de subprefectul de Buzău Mihail Gabriel Ilie, au mers în Valea Salciei la cei patru copii rămași orfani de ambii părinți. Copiii și-au pierdut întâi tatăl iar apoi, în urmă cu aproape două săptămâni, și-au pierdut mama, care nu împlinise vârsta de 40 ani. Rămași singuri, cei trei copii și sora lor mai mare, în vârstă de 20 ani, au avut aproape autoritățile locale din Valea Salciei, vecinii și profesorii. Aceștia au mediatizat tragedia copiilor rămași orfani și au solicitat sprijin pe rețelele de socializare.

După vizita de la începutul acestei săptămâni, subprefectul Mihail Gabriel Ilie a organizat împreună cu alte persoane de seamă din județ, o nouă vizită la Valea Salciei, care a avut loc astăzi.

,,Astăzi, am ajuns la copii având cu mine un om cu suflet mare și un profesionist, care a evaluat din punct de vedere psihologic și emoțional starea copiilor și care va monitoriza evoluția acestora. Între ei s-a legat o prietenie care va evolua frumos. Copiii sunt bine, dar drumul lor de parcurs nu e ușor iar sprijinul pe care trebuie să îl acordăm (emoțional, material și financiar) trebuie să fie pe termen lung. Ei au discutat iar eu cu Dănuț, flăcăul de 5 ani am spart lemne. Mulțumim, Costi Frățilă pentru implicare! Mulțumiri familiei Lucica Și Gheorghiță Ichim, oamenii cu care ne-am văzut și astăzi și care sunt inițiatorii acestui proiect de suflet. Copiii nu sunt singuri, deja s-a conturat un grup de oameni care sprijină cu discreție ca lucrurile sa fie bine și spre care gândurile copiilor se îndreaptă cu recunoștință !,, a postat public subprefect de Buzău Mihail Gabriel Ilie.

Copiii vor fi sprijiniți și de directorul  Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, din Râmnicu Sărat, Rafaela Predonescu.

În data de 9 decembrie Gabriela Cristea & friends și Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu” vor organiza un spectacolul caritabil pentru mai mulți copii aflați în situații dificile. Cu această ocazie, vor fi ajutați și cei patru copii din Valea Salciei. ,,Propun ca în data de 9 decembrie, când avem spectacol caritabil, să contribuim și pentru acești copilași, pe lângă ceilalți din Smeeni și Râmnic.,, este mesajul transmis de artistul vocal Gabriela Cristea de la Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.

Spectacolul caritabil va avea loc în data de 9 decembrie începând cu orele 18.00.

Gabriela Cristea transmite pe această cale  ,,Mulțumiri infinite domnului primar Sirin Cîrjan, doamnei Director Rafaela Predonescu si doamnnei Anca Silca director Asociația caritabilă ,,Totul va fi bine !,,.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!