Poliția Română, despre bullying, bătăuși, tachinare, hărțuire, intimidare, insulte, jigniri, bârfe în mediul online

0

Poliția Română încearcă din răsputeri să stopeze fenomenul de bullying. A demarat o serie de activități la nivel de unități de învățământ în întreaga țară cu scop educativ, preventiv. Cu toate acestea termenul de bullying este unul de neînțeles pentru mulți dintre cetățenii acestei țări care au studii mai puține sau deloc. Cuvântul este în limba engleză iar mulți dintre români abia îl pronunță și habar nu au ce semnifică.

Poliția Română încearcă să lămurească acest aspect.

,,O să întrebați, de fapt ați întrebat de atâtea ori… „- 𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒇𝒐𝒍𝒐𝒔𝒊𝒕𝒊 𝒕𝒆𝒓𝒎𝒆𝒏𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒃𝒖𝒍𝒍𝒚𝒊𝒏𝒈, 𝒍𝒊𝒎𝒃𝒂 𝒓𝒐𝒎𝒂𝒏𝒂 𝒏𝒖 𝒗𝒂 𝒎𝒂𝒊 𝒑𝒍𝒂𝒄𝒆?”

Putem completa, cu drag chiar… „-𝑨𝒄𝒆𝒂𝒔𝒕𝒂 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒔𝒊𝒏𝒈𝒖𝒓𝒂 𝒅𝒖𝒎𝒏𝒆𝒂𝒗𝒐𝒂𝒔𝒕𝒓𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒍𝒆𝒎𝒂 𝒑𝒆 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒔𝒖𝒃𝒊𝒆𝒄𝒕?”

Despre bullying se vorbește la televizor, în mediul online și chiar în școală, prin vocea colegilor noștri. Ar fi minunat dacă doar s-ar vorbi și atât! Discuțiile vin din fapte reale, iar, în urma faptelor, rămâne doar durere, tristețe, singurătate, depresie… lista este lungă!

Până la acest termen, la noi, în România, se folosea și încă se folosește termenul de „bătăuș”, personajul.

Știați că bullying-ul înseamnă tachinare, hărțuire, intimidare, insulte, jigniri, care pot duce până la amenințare cu pumnul, împingere, bătaie sau, în mediul online, prin bârfit și zvonuri false. Cum putem să stopăm? Aici este parte grea! Cum a fost la școală? Cum sunt pauzele la școală? Ai colegi care se poartă urât cu tine?

Sunt întrebări simple… doar trebuie să discutăm cu cei mici, să îi ascultăm și să fim atenți la ei!

Noi am fost acolo, odată! Nu am sărit direct la viața de adult!   PolițiaRomână,,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!