Elevii Școlii Gimnaziale nr.6 Râmnicu Sărat, pregătiţi pentru a deveni “ambasadoriantibullying”

0

Pentru menţinerea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a violenței, Biroul Siguranță Școlară Buzău a efectuat o serie de acțiuni educative în instrituțiile de învățământ din județ. Copiii afectați de bullying, sânt predispuși la absenteism și abandon școlar și dezvoltă simptome de depresie și anxietate.

În data de 21 noiembrie, elevii de gimnaziu din cadrul Școlii Gimnaziale nr.6 Râmnicu Sărat au participat la o activitate organizată, în vederea identificării situațiilorde bullying și cyberbullying, a mecanismelor de intervenție preventivă și a abordării acestora pentru creșterea gradului de siguranță școlară, a unui climat școlar centrat pevalorile democratice ale toleranței, respectului demnității umane și a non-violenței.

Pentru consolidarea acestui obiectiv, polițiștii au discutat despre prevenirea, gestionarea și combaterea bullyingului prin definirea comportamentelor de tip bullying și cyberbullying, a cauzelor și consecințelor acestora, prin mecanisme normative și legislative.

Pedispuși la absenteism și abandon școlar, cu simptome de depresie și anxietate

Bullyingul are fețe ascunse și se manifestă sub numeroase forme de comportament, menite să provoace suferință. Adolescenții implicați în cazurile de bullying și cyberbullying sunt mai predispuși la absenteism și abandon școlar, la rezultate școlare scăzute, au simptome de depresie și anxietate, nivel redus de încredere în sine. Mai mult, bullyingul prin toate formele sale de manifestare (verbale, emoționale, fizice, relaționale, cibernetice) și în lipsa unor măsuriconcrete de identificare timpurie, prevenție și combatere poate deveni un factor cvasipredictor al delincvenței juvenile. Seria activităților de pregătire a elevilor pentru a deveni “ambasadoriantibullying”, a activităților de prevenire și combatere a fenomenului de bullying în școli a fost continuată în cadrul proiectului ”Școli fără bullying” implementat de către Organizația ,,Salvăm Copiii,,.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!