Polițiștii au trecut pragul grădinițelor și școlilor pentru desfășrarea unor activități prinse în proiectul ,,Erasmus,,

0

În ziua de 22 noiembrie, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat şi desfăşurat activități preventiv-informative la amfiteatrul Liceului Teoretic Alexandru Marghiloman Buzău. Acțiunea a avut ca temă violența, traficul de persoane și utilizarea în siguranță a internetului. Activități educativ-preventive au desfăşurat polițiștii și la o grădiniță din municipiul Buzău. Au purtat discuții despre călătoria cu mijloacele de transport în comun, inclusiv în contextul deplasării în excursie, apoi au vizitat elevii Liceului de Arte Margareta Sterian Buzău, unde au abordat împreună teme legate de prevenirea și combaterea bullyingului.

Sesiunile au fost desfășurate în limba engleză, în cadrul întâlnirilor tip schimb de experiență între elevi din mai multe state, sub egida proiectului Erasmus „All the women around the world, unite!”. A fost diseminat cadrul legislativ din România, evoluția fenomenelor menționate, un scurt istoric privind statutul femeilor din antichitate și până în prezent, aspecte privind factorii favorizanți ai traficul de persoane, utilizarea în siguranță a internetului. Participanții au fost consiliați în vederea evitării situațiilor de pericol, dar și pentru prevenirea adoptării unui  comportament delincvent. La activități au participat peste 170 de cadre didactice și elevi din România, Italia, Portugalia, Ungaria și Turcia.

Activități educativ-preventive au desfăşurat polițiștii și la o grădiniță din municipiul Buzău. ,,Viața are prioritate  !,,

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară au trecut pragul Grădiniţei cu program prelungit nr.3 Buzău, în cadrul proiectului educațional „Viaţa are prioritate!”, iar subiectele abordate au vizat în principal călătoria cu mijloacele de transport în comun, inclusiv în contextul deplasării în excursie. Discuțiile pe care polițiștii le-au purtat cu preșcolarii au fost adaptate pentru vârsta şi capacitatea dor de a înţelege informaţia, concentrându-se pe subiecte referitoare la siguranța acestora în diferite contexte. Polițițistii le-au vorbit şi despre siguranța lor când se deplasează pe stradă, sau când se află la locul de joacă, precum și despre cum să nu plece cu străini de la grădiniță, dacă nu au fost anunțați de părinți că vor fi aduși acasă de o altă persoană. Tot ieri, polițiștii de la Siguranță Școlară au vizitat elevii Liceului de Arte Margareta Sterian Buzău, unde au abordat împreună teme legate de prevenirea și combaterea bullyingului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!