A falsificat actele unele mașini, apoi a amanetat-o pentru 30.000 lei ! La 34 ani, un buzoian a fost arestat preventiv și va fi cercetat penal pentru mai multe infracțiuni

0

Un buzoian de 34 ani a fost reţinut de poliţişti și este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune. A falsificat documentele unui autoturism pe care mai apoi l-a amanetat pentru suma de 30.000 lei.

În ziua de 24 noiembrie, poliţiştii de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, a unui tânăr de 34 de ani din municipiul Buzău sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, abuz  de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Măsura a fost luată în continuarea cercetărilor desfăşurate în cazul unei sesizări cu privire la faptul că, în cursul lunii septembrie, un bărbat din Chiojdu a încredințat autoturismul și documentele de proveniență ale maşinii unei persoane, pentru a efectua autentificarea în vederea înmatriculării. Ulterior expirării termenului stabilit conform înțelegerii, persoana a refuzat să înapoieze autoturismul, prejudiciul fiind estimate la 14.000 de euro.

Autoturism amanetat pentru 30.000 lei

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că principalul bănuit este tânărul de 34 de ani, din municipiul Buzău. În urma investigaţiilor poliţiştii au stabilit că, prin folosirea a două înscrisuri olografe, din care rezulta în mod fals că acesta este proprietarul autoturismului, ar fi indus în eroare reprezentanții unei case de împrumut din municipiul reşedinţă de judeţ.

A lăsat garanție autoturismul, obținând  30.000 lei. Poliţiştii au descoperit autoturismul la punctul de lucru al societăţii comerciale şi au dispus măsura indisponibilizării, în vederea continuării cercetărilor.

Buzoianul nu era posesor de permis auto

Polițiștii au descoperit,  în urma cercetărilor efectuate, că tânărul de 34 ani nu figura ca deţinător de permis de conducere. Au demarat cercetări şi cu privire la conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În urma probatoriului administrat, bănuitul a fost reţinut pentru 24 de ore şi, în cursul acestei zile, acesta urmează a fi prezentat parchetului cu propunerea de sesizare a instanţei, în vederea arestării preventive.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!