,,Orice iad în care petreci un timp îndelungat poate deveni o poartă către Rai,,

0

Criticul de film Irina-Margareta Nistor și regizorul Nicolae Mărgineanu au fost alături de râmniceni în weekend la prima ediție a Caravanei ,,Serile Filmului Românesc,,. Au prezentat pe marele ecran al Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, filmul ,,Cardinalul,, regia Nicolae Mărgineanu. Astăzi rulează ,,Moromeții  2,,. Intrarea este liberă.

Prima ediție a Caravanei ,,Serile Filmului Românesc,, a fost organizată în perioada 26-28 noiembrie, cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat, a Consiliului Local și a Centrului Cultural  ,,Florica Cristoforeanu,, care a fost gazdă a invitaților și a evenimentului.

Primul film prezentat râmnicenilor sâmbătă, regizat de Nicolae Mărgineanu, a fost ,,Cardinalul,,. Filmul prezintă drama și chinul prin care a trecut un lot întreg de conducători ai Bisericii greco-catolice, preoți arestați și închiși la Penitenciarul Sighet unde i-au întâlnit pe făuritorii Marii Uniri, printre care și pe Iuliu Maniu.

În ,,Cardinalul,, regizorul Nicolae Mărgineanu a prezentat chinurile la care au fost supuși reprezentanți ai Bisericii în Penitenciarul Sighet și a scos în evidență faptul că ,,Orice iad în care petreci un timp îndelungat poate deveni o poartă către Rai.,,. 

Prima ediție a Caravanei ,,Serile Filmului Românesc,, se încheie astăzi la ora 13.30 când, pe marele ecran al Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, va fi difuzat filmul ,,Moromeții  2,,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!