Senatorul P.N.L. de Buzău Vlad Mircea Pufu face demersuri pentru înființarea unui centru de permanență medicală

0

 Centrul ar ajuta la descongestionarea Unității de Primiri Urgențe Buzău, prin tratarea separată a urgențelor ușoare și ar fi o soluție pentru a atrage medici la Spitalul Județean. A identificat o locație, a făcut demersuri și pentru obținerea unei finanțari pentru dotarea cu echipamente și logistică. Ar mai fi nevoie doar de 7 medici.

,,Am reușit să fac cunoscută necesitatea înființării unui centru de permanență medicală în municipiul Buzău. Voi aborda mâine această problemă la întâlnirea cu medicii buzoieni și autoritățile din sănătatea județeană, pe care o va avea delegația condusă de prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România. Este singura soluție urgentă ce ar ajuta la descongestionarea UPU, prin tratarea separată a urgențelor ușoare printr-un serviciu permanent și, în consecință, asta înseamnă că și Spitalul Județean va deveni mai atractiv pentru medici, rezolvându-se cât se poate criza acestei resurse profesionale. Mâine va avea loc cea mai importantă dezbatere a ultimilor ani din sănătatea buzoiană.,, a declarat duminică senatorul P.N.L. de Buzău Vald Mircea Pufu.

Senatorul, se pare, a identificat și o locație, a făcut demersuri și pentru obținerea unei finanțari pentru dotarea cu echipamente și logistică. Singura problemă rămasă, se pare că este aceea a cadrelor medicale. Ar mai fi nevoie doar de 7 medici de familie ,,empatici cu comunitatea buzoiană, asumați,…,,.

Întâlnirea are loc astăzi în sala mare a Consiliului Județean Buzău.

,,Mi-aș dori ca luni, 28 noiembrie, la ora 10.30, în sala mare a Consiliului Județean să fie prezenți cât mai mulți medici și mai ales medici de familie. Este cea mai mare oportunitate de a spune franc ce lipsește sistemului, unde se pot îndrepta lucrurile. Mâine se vor spune multe adevăruri, pe care promit să le preiau și să reușim să le integrăm într-o strategie de abordare a sănătății buzoiene. Ulterior, și în cea națională.,, a mai declarat Vlad Mircea Pufu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!