Soprana Gabriela Cristea organizează spectacole caritabile pentru copiii orfani și persoanele vârstnice din Centrele de bătrâni din județ

0

Luna decembrie este luna cadourilor. Începe cu Moș Nicolae și se termină cu Moș Crăciun. Pentru copiii abandonați în orfelinate și pentru persoanele vârstnice din Centrele pentru bătrâni, ambele sărbători sânt umbrite de tristețe. Pentru copiii abandonați, tristețea vine din lipsa dragostei pe care numai un părinte o poate oferi propriului copil. Pentru bătrânii din Centre, care ar putea fi cumva numite, în unele cazuri, tot ,,orfelinate,, , tristețea vine din vremuri de demult, din trecutul în care sărbătoreau alături de membri de familie care ori nu mai sânt în viață, ori i-au abandonat din diverse motive. Puțini sânt bătrânii care mai au rude în viață dar chiar și așa sărbătorile lor sânt umbrite de tristețe.

Pentru a le alina cumva durerile din suflet și a le lumina sărbătorile de iarnă, soprana Gabriela Cristea, solist vocal la Centrul Județean de Cultură si Artă, a făcut demersuri privind organizarea unor spectacole caritabile.

Înainte însă, de alte detalii, pentru cei care nu o cunosc pe Gabriela Cristea, reporterii publicației online ,,Lexpress.ro,, au realizat un interviu cu soprana ce face cinste județului Buzău.

INTERVIU  

,,Reporter : Cine a descoperit talentul muzical și la ce vârstă ?

Gabriela Cristea 

Talentul muzical pe care părinții mei l-au descoperit, dat fiind faptul că tot ascultam muzică, cântam și dansam de la varsta de 3 anișori, a fost Darul dat de Bunul Dumnezeu.

Reporter : Ce a urmat apoi ? Bănuiesc că au urmat ani grei de muncă.

Gabriela Cristea 

Am urmat Liceul de Artă din orașul Buzău, apoi Universitatea Națională de Muzică Ciprian Porumbescu- București.
Anii de munca nu au fost ușori deloc. Eram un copil cu vise care pleca la drum fără să cunoască nimic din ceea ce avea să-i rezerve viitorul.
M-am angajat din anul întâi de facultate la Teatrul Național de Operetă, unde, în urma unui examen destul de sever, am reușit.

Reporter : Se spune că, după faptă și răsplată ! A fost un drum greu dar sigur au existat și există satisfacții profesionale.

Gabriela Cristea

Satisfacțiile muncii vin întotdeauna după multă trudă. Reușita a constat în evoluția mea ca artist, prin diferite spectacole, colaborări, apoi apariții în diferite emisiuni la posturi de televiziune, la Antena Stars, România tv, Prima tv, Protv – Romanii au talent anul 2017 si anul 2020.

Reporter : Cu ce vă ocupați în prezent ?

Gabriela Cristea

În prezent sunt solist vocal la Centrul Județean de Cultură si Artă si activez ca profesor de Inițiere vocală la Liceul de Artă Margareta Sterian- Buzău.

Reporter : Ce planuri de viitor aveți pe plan profesional  ?

Gabriela Cristea 
Pe viitor îmi doresc nespus de mult să mă implic în organizarea de spectacole și evenimente caritabile.
Este un lucru absolut minunat să știu că pot ajuta în acest fel oameni care au nevoie de suportul altor oameni.
Iubesc sa ajut cât pot pe cei din jurul meu !,,

Visul Gabrielei Cristea de a se implica în acte caritabile, nu a rămas la stadiul de vis. După mai multe demersuri, Gabriela a reușit să organizeze două spectacole caritabile ce vor avea loc la Râmnicu Sărat și Buzău.

Pentru realizarea visului, s-a bucurat de susținere din partea Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat, a Centrului Cultural  ,,Florica Cristoforeanu,, , a Consiliului Județean Buzău și a interpreților de muzică ușoară și populară care vor urca în data de 9 decembrie pe scena Centrului Cultural  ,,Florica Cristoforeanu,, din Râmnicu Sărat iar în data de 15 decembrie,  în sala mare a Consiliului Județean Buzău.

Spectacolele caritabile organizate la inițiativa sopranei Gabriela Cristea sânt dedicate celor 250 de copii abandonați din Smeeni și Râmnicu Sărat, bătrânilor din Centrele pentru persoane vârstnice din județ și celor 4 copii rămași orfani de ambii părinți, din Valea Salciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!