Sistemul ,,e-SIGUR,, votat și susținut în Parlament de senatorul Liliana Sbîrnea

0

Senatorul P.S.D. de Buzău Liliana Sbârnea a votat pentru siguranța rutieră. Sistemul ,,e-SIGUR,, va fi conectat la sisteme informatice precum sistemul informatic național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate dar și la diverse registre naționale și la bazele de date ale Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control Rovinietă.

,,De 10 ani, România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește siguranța rutieră. Anul trecut, s-au înregistrat 93 de decese la milionul de locuitori ! Avem nevoie de legi care să crească gradul de siguranță rutieră și, de aceea, în Parlament, am susținut și votat sistemul informatic de siguranţă rutieră e-SIGUR.,, a declarat senatorul Liliana Sbîrnea.

Foto : Liliana Sbîrnea – Senator PSD de  Buzău.

Sistemul e-SIGUR are rolul de a  semnaliza depășirea limitei maxime admise de viteză pentru categoria de vehicul pe un anumit sector de drum,  încălcarea interdicţiei sau restricţiei de a conduce un vehicul pe o bandă a sensului de deplasare, nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, conducerea pe drumurile publice un vehicul a cărui înmatriculare este suspendată, nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată, comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, controlul achitării tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale.

Actul normativ susținut și semnat de senatorul P.S.D. de Buzău Liliana Sbîrnea, reglementează și întocmirea procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției, constatate cu ajutorul sistemului ,,e-SIGUR,, în format electronic, sub semnătură electronică calificată, modifică Codul rutier, astfel încât să facă posibilă comunicarea procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției, întocmit ca înscris în formă electronică, cu ajutorul unor platforme informatice.

Sistemul ,,e-SIGUR,, va fi conectat la sisteme informatice precum sistemul informatic național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate, Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, Registrul naţional de evidenţă a paşapoartelor simple, platforma informatică EUCARIS, bazele de date ale Poliției Române, privind evidența vehiculelor supuse confiscării, căutate potrivit legii sau care pot fi utilizate ca probă într-o procedură judiciară, bazele de date ale Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control Rovinietă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!