De Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități premierul Nicolae-Ionel Ciucă face dezvăluiri despre cei 197 milioane de euro

0

De Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a vorbit despre derularea unor proiecte cu o valoare de 197 milioane de euro prin P.N.R.R. care au în vedere, printre altele, aspecte legate de modernizarea și crearea de infrastructură socială pentru persoanele cu dizabilități, digitalizarea și gestionarea proceselor de acordare a tuturor beneficiilor de asistență socială, intervenții privind stimularea economiei sociale și integrarea pe piața muncii a persoanelor inactive și lucrătorilor defavorizați.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este serbată an de an în data de 3 decembrie. În weekend premierul Nicolae-Ionel Ciucă a vorbit despre implementarea unor reforme în plan social pentru grupurile vulnerabile.

,,Șansa de dezvoltare incluzivă oferită persoanelor cu dizabilități este o provocare căreia am încredere că putem să-i facem față cu condiția implementării reformelor pe care România și le-a propus în plan social pentru grupurile vulnerabile. În Planul Național de Redresare și Reziliență avem la dispoziție aproape 197 de milioane de euro. Vorbim despre proiecte care au în vedere, printre altele, aspecte legate de modernizarea și crearea de infrastructură socială pentru persoanele cu dizabilități, digitalizarea și gestionarea proceselor de acordare a tuturor beneficiilor de asistență socială, intervenții privind stimularea economiei sociale și integrarea pe piața muncii a persoanelor inactive și lucrătorilor defavorizați.,, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Acces pe piața muncii 

Pe lângă accesul la servicii de sănătate și sociale premierul României are în vedere găsirea unor soluții privind accesul pe piața muncii pentru o bună parte dintre persoanele cu dizabilități care au capacitatea de a desfășura anumite activități.

,,Fiecare are nevoie să i se ofere o șansă. Am văzut numeroase exemple de oameni care și-au depășit limitele, care nu s-au lăsat înfrânți de dizabilitățile care le marchează viața și au reușit să-și croiască un drum de succes. Am tot respectul pentru ei și sunt sigur că astfel de exemple pot fi multiplicate prin solidaritate din partea societății și mai ales implicare din partea autorităților și a factorilor decizionali. Îmi doresc ca fiecare român să se simtă respectat, iar existența unei dizabilități să nu îngrădească în niciun fel drepturile fundamentale.,, a mai declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!