Șezătoare cu nuci, covrigi, gogoși, vin fiert și țuică fiartă

1

Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, Râmnicu Sărat a organizat în prima zi din săptămână o șezătoare. S-a cântat, s-a colindat, s-au mâncat gogoși calde, s-a băut vin fiert și țuică fiartă.

A fost prezentat un atelier demonstrativ de tors, țesut și cusut.

Invitații au admirat expoziția de etnografie. Mulți dintre ei s-au refugiat lângă bradul simplu împodobit cu covrigi și mere în loc de globuri și un coș de nuci alături, ca în vremurile de demult.

Atmosfera a fost una de sărbătoare. În deschidere au cântat Ion Zecheru la fluier, apoi Adelina Dedu la nai.

Grupul folcloric ,,Mugurașii râmniceni,, a fost prezent la șezătoare. Copiii au încântat invitații cu gingășia și talentul lor.

La eveniment, aproape de reprezentanții Muzeului Municipal, au fost prezenți Amelia Papazissu – Tezaur Uman Viu – UNESCO 2013,  familia preotului Nicu Baba, Elena, Rareș și Bogdan, Cecilia Petrescu, custode al Muzeului ,,Timpul omului,, din Mânzălești dar și viceprimarul Râmnicului Florian Nicolae și Rafaela Predonescu, director al Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, și reprezentanți ai Bibliotecii Municipale.

Spre final a încântat invitații cu vocea ei Roxana Vișan acompaniată de Cornel Tudose.

1 thought on “Șezătoare cu nuci, covrigi, gogoși, vin fiert și țuică fiartă

  1. Minunat eveniment! Doar prin astfel de activități putem influența oamenii să aprecieze valorile autentice și să se întoarcă la tradițiile românești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!