Controale la deţinătorii legali de arme şi muniţii

0

În ziua de 5 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat controale pentru verificarea modului de asigurare, păstrare şi transport al armelor şi muniţiilor.

În urma verificărilor efectuate la domiciliul unui bărbat de 53 de ani, din municipiul Buzău, poliţiştii au constatat că constatat că acesta nu a luat măsuri de a preda la un armurier autorizat trei arme şi muniţia, în termen legal, după expirarea valabilităţii permisului de armă. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar armele, două arme letale de vânătoare și o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura anulării dreptului de a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii.

Poliţiştii reamintesc că, în cazul în care valabilitatea permisului de armă nu a fost prelungită până la data expirării valabilităţii documentului, deţinătorii au obligaţia legală ca în termen de 10 de zile de la data expirării permisului să predea armele şi muniţia la un armurier autorizat, în caz contrar, fapta de a deţine armele şi muniţia în baza permisului de armă cu valabilitatea expirată constituind infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

De asemenea, în cazul în care deţinătorii nu mai doresc prelungirea valabilităţii permisului de armă urmează să predea armele şi muniţia deţinută, până la data expirării valabilităţii permisului, la un armurier autorizat, iar permisul de armă şi copie de pe dovada predării vor fi înaintate la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău – Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Poliţiştii atrag atenţia celor care, în diferite conjuncturi, ar putea ajunge în situaţia de a deţine/procura/folosi în mod ilegal arme şi muniţii cu privire la normele în vigoare şi obligaţia de a sesiza instituţiile competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!