Lansare de carte la Biblioteca Municipală din Râmnic

0

Biblioteca Municipală Râmnicu Sărat a fost gazdă astăzi la lansarea cărții ,,Punctul însuflețit,, scrisă de artistul Ecaterina Irimia. 

Cartea începe cu un citat, un motto semnat cu inițialele autoarei. ,,Între viața ta și ceea ce gândești și așezi pe hârtie, întotdeauna să existe un acord.,,.

La lansare au participat scriitori, oameni de cultură din Râmnicu Sărat, profesori, chiar și un fost coleg de serviciu al scriitoarei Ecaterina Irimia. Pe rând, au adresat diverse întrebări și au primit răspuns, în funcție de întrebare, uneori delicat, uneori vehement.

Invitații au vorbit despre Al Capone, despre contrabanda cu băuturi alcoolice care, așa cum menționează Ecaterina Irimia în cartea lansată, ,,aducea venituri fabuloase în buzunarele grupărilor de mafioți foarte periculoși.,,.

Discuții au fost și vis a vis de momente importante trăite de autoare și de toți românii la Revoluția din 1989, autoarea făcând referire în cartea lansată astăzi și la intrarea revoluționarilor în sediul Televiziunii române dar și la alte momente memorabile. A retrăit cumva aceleași clipe cutremurătoare din 1989.

A povestit cum  își amintește și nu va uita niciodată, apariția lui Petre Roman pe ecranul postului televiziunii române la Revoluția din 1989 când, susține Ecaterina Irimia, ar fi declarat faptul că industria din România este doar un morman de fiare vechi, afirmație care ar fi fost urmată de un gest rușinos.

La paginile 60 și 61 din ,,Punctul însuflețit, Ecaterina Irimia a înșiruit o serie de întrebări cu trimitere la ziua de 22 decembrie 1989, întrebări care, susține autoarea, ,,au fost întrebările neliniștitoare ale demonstranților din 18 februarie 1990.,,.

 

Ecaterina Irimia s-a născut în data de 26 octombrie 1949 la Râmnicu Sărat. A absolvit Școala Populară de artă din Buzău și este membră a Asociației Artiștilor Plastici Amatori din Buzău.

Ecaterina Irimia a participat la expoziții de pictură și grafică la Constanța, la Galeriile de Artă din Buzău, la Muzeul Municipal Râmnicu Sărat unde și-a expus lucrările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!