Proiecte în derulare la Puiești

0

Spre sfârșit de an, primarul comunei Puiești, profesor Rodica Bârlă a făcut o analiză minuțioasă a activității desfășurată ca și primar al comunei Puiești în ultimii doi ani. A verificat pe rând, faza în care se află fiecare proiect depus de la început de mandat.

,,La nivel local susținem dezvoltarea durabilă a tinerei generații, astfel că, în cei doi ani de mandat, plecând de la zero proiecte în educație, am reușit să depun și să obțin finanțare pentru o serie de proiecte ce vin în sprijinul actului educațional și susțin dezvoltarea prin educație.,, a declarat primarul Rodica Bârlă.

Printre proiectele la care face referire, se numără reabilitarea în vederea creșterii eficienței energetice a Școlii din satul Puieștii de Jos. Proiectul a fost aprobat în data de 29.11.2022 prin Programul Național de Redresare și Reziliență, valoarea proiectului fiind de 1.896.238,81lei.
Un alt proiect demarat de primarul comunei Puiești vizează construirea și dotarea Căminului Cultural ce include și construire și dotare bibliotecă comunală în satul Puieștii de Jos prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Compania Națională de Investiții. Proiectul a primit avizarea Consiliului tehnico-economic în data de 16 noiembrie. Valoarea proiectului este de 6,992,547.92 lei.

Un alt proiect pentru care a fost semnat contractul de finanțare în luna octombrie este ,,Şcoala din curtea şcolii,,. Valoarea proiectului este de 354.072,02 lei.
Primarul comunei Puiești a făcut toate demersurile și pentru un proiect ce vizează îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice pentru sistemul educațional al comunei Puiești, proiect ce se află în etapa de verificare administrativă. Proiectul vizează achiziționarea unui numar de 278 tablete, 22 laptop-uri, 27 sisteme all-in-one, 19 camere web, 2 camere web conferință, 16 proiectoare, 3 ecrane proiecție trepied, 7 router wireless,16 table interactive, 22 tablete grafice, valoarea proiectului fiind de 812.279,47lei.

Rodica Bârlă nu a neglijat nici partea de infrastructură locală. A depus proiecte pe toate liniile de finanțare deschise, care vizează necesitățile locuitorilor comunei. Pentru modernizarea drumurilor urmează semnarea contractului de finanțare. Face demersuri și pentru a înființa o rețea inteligentă de gaze. A depus un proiect și pentru rețeaua de canalizare, proiect aflat în faza de achiziție publică prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!