Scriitoarea Aneta Pioară, lector de serviciu la întâlnirea cu membri ai Cenaclului Alexandru Sihleanu

0

Ca în fiecare zi de sâmbătă din fiecare  weekend, la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, din Râmnicu Sărat, a avut loc și astăzi o nouă şedinţă, o nouă întâlnire a membrilor Cenaclului literar-artistic Alexandru Sihleanu.

La întâlnire au fost prezenţi preşedintele Cenaclului, scriitorul Vasile Ghinea, epigramistul Dumitru Hangu preşedinte al secţiei ,,epigramă,, şi oameni de cultură din Râmnic, cunoscuţi ca profesori, scriitori, pictori. Printre cei prezenți s-au numărat pictorița și scriitoarea Ecaterina Irimia, profesor și scriitor Ecaterina Chifu.

Întâlnirea a început cu un moment dedicat publicistului Matincă Costea, fost membru al Cenaclului literar-artistic Alexandru Sihleanu, apoi fostul primar al comunei Grebănu, epigramistul Dumitru Hangu a recitat câteva epigrame.

Lector de serviciu la şedinţa din acest weekend a fost scriitoarea Aneta Ţâru Pioară care a vorbit despre scriitori născuți în luna decembrie, printre care și romancierul, nuvelistul Cezar Petrescu. A reuşit apoi să creeze o atmosferă de teatru, provocând colegii de cenaclu să devină pentru câteva minute actori cu roluri precise, atribuite fiecăruia din ,,Crima de la întorsura Buzăului,, piesă de teatru scrisă chiar de Aneta Ţâru Pioară. La final a recitat câteva dintre poeziile ce-i aparțin.

Cei prezenţi au împărţit apoi impresii vis a vis de prezentarea făcută în cadrul întâlnirii de către scriitoarea Aneta Ţâru Pioară, impresii notate atent pe hârtie de preşedintele Cenaclului, de scriitorul Vasile Ghinea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!