Controale cu polițiști, mascați și comisari ai Gărzii forestiere ! Amenzi de 42.000 lei pentru nereguli silvice

0

O serie de acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea și sancționarea neregulilor silvice s-au finalizat cu amenzi usturătoare. Polițiștii au măsurat cu ruleta materialul lemnos. La controale au luat parte polițiști, mascați, comisari ai Gărzii Forestiere și reprezentanți ai Ocolului Silvic Vintilă Vodă. Au dat amenzi și au confiscat marfă.

În perioada 8-9 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, Biroul Combaterea Delictelor Silvice împreună cu polițiști din cadrul Secției de poliție rurală Beceni, Poliției orașului Nehoiu, reprezentanți ai Gărzii Forestiere și ai Ocolului Silvic Vintilă Vodă, au desfășurat acțiuni cu scopul verificării legalității exploatării, transportării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

Transportatori de lemne controlați în trafic

Au fost oprite în trafic peste 50 de autovehicule care transportau material lemnos. Conform datelor oferite de I.P.J. Buzău, 34 transportau material lemnos iar patru dintre conducătorii auto au efectuat transport fără a respecta prevederile Legii 171/2010 privind privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind sancționați contravențional.

Societăți comerciale luate la bani mărunți

De asemenea, polițiștii au verificat 9 societăți comerciale de profil privind respectarea modului de depozitare, prelucrare și comercializare a materialelor lemnoase. În cazul a 5 agenți economici, aflați pe raza localității Lopătari, au fost constatate diferențe între cantitatea scriptică de material lemnos și cea faptică, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste 42.000 de lei. Totodată, polițiștii au procedat la confiscarea valorică a 61 mc de lemn și confiscarea faptică a 18 mc de material lemnos, valoarea totală a materialului lemnos confiscat fiind de 33.400 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!