Controale privind modul de manipulare a valorilor de către operatorii economici

0

Poliţiştii de ordine publică din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate, au desfăşurat zilele trecute o acţiune în municipiul Buzău, în baza planului Safety Cash, în vederea prevenirii încălcării dispozițiilor legale privind deținerea, depozitarea și manipularea valorilor de către operatorii economici și paza transporturilor acestora, efectuată de prestatori de servicii licențiate.

În urma neregulilor constatate la doi operatori economici au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și a H.G. 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003, în valoare totală de 8.000 de lei. În cazul acestora, poliţiştii au constatat nereguli privind implementarea măsurilor stabilite în analizele de risc la securitate fizică şi modul de efectuare a activităţilor de serviciu.

De asemenea, personalul care operează cu valori monetare a fost reinstruit cu privire la modul de depozitare și transport al acestora precum și modul de acțiune în diferite situații. Polițiștii vor continua activitățile în acest domeniu pentru asigurarea unui climat de siguranță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!