Căutată pentru șantaj și înșelăciune de carabinierii din Italia, găsită de polițiștii din Buzău ! Mandat European de Arestare pus în aplicare după o sesizare a unui conflict

0

O femeie de 38 ani din Zărnești va fi predată autorităților din Italia care o vor cerceta penal pentru săvârşirea unor infracţiuni de șantaj și înșelăciune comise pe teritoriul Italiei. Femeia a apelat zilele trecute la poliție, solicitând ajutor pe motiv că soțul ei provocase scandal. Așa au depistat polițiștii că autorităţile judiciare din Italia emiseseră un mandat european de arestare pe numele femeii. Deși avusese calitatea de reclamant, tânăra a fost luată de poliţişti, dusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, reținută pentru 24 ore, apoi arestată preventiv pentru 14 zile. 

În data de 9 decembrie, poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 38 de ani, din Zărnești, cu privire la faptul că soțul acesteia, un bărbat în vârstă de 38 de ani, provoacă scandal. Ajunși la fața locului polițiștii au procedat la aplanarea conflictului și consilierea celor două persoane.

Căutată de carabinieri pentru șantaj și înșelăciune

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că pe numele femeii, autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru săvârşirea unor infracţiuni de șantaj și înșelăciune comise pe teritoriul acestui stat. Polițiștii au procedat la informarea persoanei despre semnalarea introdusă în Sistemul Informatic Schengen pe numele său.

Mandat European de Arestare pus în aplicare 

Tânăra fost preluată de polițiștii de investigații criminale și investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, condusă la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde s-a dispus reținerea acesteia pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, aceasta a fost prezentată judecătorului din cadrul Curţii de Apel Ploieşti care a dispus arestarea preventivă pentru 14 zile. În cauză urmează a fi demarate procedurile de predare către autorităţile din Italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!