Minori din Ziduri și Glodeanu Sărat prinși cu pocnitori ! Un buzoian de 32 ani avea portbagajul plin

0

Trei minori din Ziduri și Glodeanu Sărat prinși cu pocnitori ! 13.587 de articole, 94 kg de pirotehnice au fost descoperite în portbagajul unui autoturism ce aparține unui buzoian. Comercializarea articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii buzoieni au depistat în Glodeanu Sărat și Ziduri, trei minori cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani care foloseau articole pirotehnice. Toţi au fost încredinţaţi familiei, părinţii acestora fiind avertizaţi cu privire la riscul la care s-au expus copiii.

În ziua de 9 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat în flagrant delict, un buzoian în vârstă de 32 de ani, în timp ce deținea în autoturismul său articole pirotehnice. Polițiștii au procedat la confiscarea celor 13.587 de articole, 94 kg de pirotehnice.

În toate cazurile au fost aplicate sancţiuni la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive și a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

 

Poliţiştii avertizează

,,Încercaţi să vă protejaţi copiii prin a nu mai cumpăra sau manevra petarde sau artificii care le pot pune viaţa în pericol, supravegheaţi-i şi explicaţi-le riscul la care se expun ! Multe dintre obiectele pirotehnice mici pot fi considerate foarte periculoase și vă pot răni sau chiar lăsa invalizi.,, avertizează Inspectoratul de Poliţie Județean Buzău.

Închisoare sau amendă 

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile F1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Poliţiştii atrag atenția asupra faptului că folosirea articolelor pirotehnice de natură artizanală, a celor din categorii de risc ridicat sau neluarea unor măsuri de siguranță atunci când sunt utilizate articolele pirotehnice comercializate în această perioadă, ar putea duce la accidente nedorite. Pentru a preveni incidentele neplăcute şi chiar victimizarea populaţiei prin folosirea unor obiecte pirotehnice neconforme prevederilor legislative, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică în preajma sărbătorilor de iarnă, cetăţenii sunt rugaţi să achiziţioneze doar obiectele pirotehnice permise de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!