Tânăr de 26 ani arestat și cercetat penal pentru operaţiuni financiare frauduloase de 600.000 lei

0

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiul Buzău, este cercetat penal pentru că ar fi efectuat mai multe transferuri din contul persoanei vătămate către conturile deținute de acesta, cauzând un prejudiciu de 600.000 lei. În urma activităților desfășurate de polițiști au depistat bănuitul într-o gară din județul Prahova. Asupra acestuia au fost găsite mai multe carduri bancare, medii de stocare și suma de 1500 de lei.

În data de 14 decembrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 53 de ani din Buzău, cu privire la faptul că o persoană ar fi accesat fără drept conturile bancare ale societății comerciale pe care o administrează.

Din verificări s-a stabilit faptul că în noaptea de 13/14 decembrie bănuitul, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiul Buzău, ar fi efectuat mai multe transferuri din contul persoanei vătămate către conturile deținute de acesta.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat bănuitul într-o gară din județul Prahova. Asupra acestuia au fost găsite mai multe carduri bancare, medii de stocare și suma de 1500 de lei, bunurile fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul estimat de persoana vătămată este de 600.000 de lei, polițiștii recuperându-l în proporție de 95%.

Față de tânărul de 26 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău pentru luarea unei măsuri preventive.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a întregii activități infracționale a bănuitului. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!