Festival concurs național de tradiții și obiceiuri de iarnă la Râmnic

0

Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat, Primăria Râmnicu Sărat și Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, au organizat Festivalul concurs național de tradiții și obiceiuri de iarnă. S-au înscris grupuri vocale și soliști vocali din mai multe zone folclorice ale țării.

Astăzi a avut loc la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, din Râmnic, prima ediția a festivalului concurs national de tradiții și obiceiuri de iarnă. Au participat grupuri vocale la categorii de colinde, obiceiuri de iarnă dar și soliști vocali pe categorii de vârstă, între 5 ani și 8 ani, 9 ani și 11 ani și 12 ani și 14 ani, din Buzău, Râmnicu Sărat și comunele limitrofe, din Liești județul Galați, din Gugești județul Vrancea, din județul Ilfov din localitățile Buftea, Clinecni, Bragadiru și Mizil.

Juriul a fost format din soliști vocali cunoscuți. Interpreta Cornelia Goda a fost președinte de juriu. Alături de ea au fost Alexandra Panaete și interpretul de muzică populară Ion Băicuș.

Misiunea juriului nu a fost deloc ușoară. Copiii au primit premii, diplome, mențiuni, însă, când a venit vorba de primul loc, decizia juriului a fost una greu de luat. Două dintre concurente au fost ,,foarte valoroase,, ,de primul loc și astfel, jurații au decis să aibă loc o nouă probă, de departajare.

Solistele Alina Filip și Maria Ionescu au trecut prin cele mai mari emoții. Au fost nevoite să interpreteze din nou câte un colind.

La final, trofeul l-a primit Maria Ionescu în vârstă de 10 ani din Buzău.

La prima ediție a Festivalului concurs au fost prezenți, primarul Sorin Cârjan, viceprimarul Florian Nicolae, consilieri locali, colegii și părinții concurenților și Rafaela Predonescu, managerul Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu,,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!