Agenți de pază verificați de poliţiști și jandarmi

0

În noaptea de 16 spre 17 decembrie, în intervalul orar 23.00-03.00, polițiștii din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate împreună cu polițiști de ordine publică și jandarmi au desfășurat o acțiune în judeţul Buzău pentru verificarea modului de respectarea a prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și a H.G. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003.

Poliţiştii au efectuat controale la 72 de obiective asigurate cu pază proprie sau agenţi din cadrul societăţilor specializate şi au verificat 82 de agenţi de securitate. Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 5.000 de lei. Poliţiştii au depistat, în urma verificărilor, un agent de pază al unei societăţi comerciale din municipiul Buzău, care executa serviciul de pază fără uniforma din dotare.

De asemenea, în urma controlului la o societate comercială din municipiului
Buzău, poliţiştii au constatat faptul că agentul economic a angajat ca agenți de pază persoane fără atestat profesional. În timpul acţiunii au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, dintre care 4
pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. În timpul acţiunii au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, dintre care 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!