CRĂCIUN ÎN SIGURANȚĂ!

Polițiștii din Buzău vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se
bucure, în siguranță, de Sărbătoarea Nașterii Domnului. În perioada 23 – 27 decembrie 2022, polițiștii buzoieni vor acționa pe două paliere: de prevenire și descurajare, dar și de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii. Folosind peste 110 autospeciale, în medie, zilnic, 1.200 de polițiști vor acționa în teren. Dispozitivele vor fi constituite din polițiști de la structurile de ordine publică, de la rutieră, de la transporturi, dar și specialiști de la alte structuri. Vor fi pregătiți de intervenție, dacă situația o va impune, și luptătorii de la acțiuni speciale. Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele cu specific agroturistic și nu numai, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre locațiile cele mai des accesate de buzoieni.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii
prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar în întreg județul. * * *

Sfatul polițiștilor 

În această perioadă, dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile
meteo și alegeți corect ruta. Asigurați-vă că autoturismul funcționează în parametrii optimi, că aveți valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.) !
Nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei! Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea
rutieră. Pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule! Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!
Și oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie! Așa că, la primele semne de oboseală, întrerupeți deplasarea, parcați vehiculul într-un loc sigur şi odihniți-vă.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea
mașinii pe timp de noapte sau pe distanţe mari. Dacă în drum spre destinația de Crăciun, circulați pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din fața, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat intenția.

Sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă! Le recomandăm pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o
pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă! Respectaţi toate regulile de circulaţie, fie că sunteţi pieton sau conducător auto, indiferent de cât de mult vă grăbiţi.

Sărbători frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!