58 de şoferi au rămas fără permis în perioada Crăciunului

0

În perioada 23-26 decembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 58 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 76.000 de lei.
Începând de vineri, 23 decembrie, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău, au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.
Acţiunile au continuat în zilele de sâmbătă şi duminică pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care s-au urcat la volan, după ce au consumat băuturi alcoolice și care au pus în pericol siguranța rutieră.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 86 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, dintre aceştia, 31 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză 153 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui şofer de 36 de ani, din Neamț, ce rula pe DN2E85 în afara localității Limpeziș.
Alte 27 de permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru neacordare de prioritate.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (10), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (6), dar şi 29 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 76.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!