Transportator de lemne prins fără documente, rămas fără permis auto din cauza fiolei

0

Un transportator de lemne pentru foc a fost tras pe dreapta de polițiști. Luat la bani mărunți de oamenii legii, șoferul a trebuit să recunoască faptul că nu deținea documente de proveniență pentru materialul lemnos. I-au pus fiola, l-au sancționt pentru faptele săvârșite și i-au reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Zilele trecute, în timp ce polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni efectuau atribuțiile de serviciu, au tras pe dreapta, pe DJ203K, în comuna Lopătari, un localnic în vârstă de 46 de ani, care transporta cu autoutilitara cantitatea de aproximativ 2 mc lemn foc, din specia fag.
Din verificări s-a stabilit faptul bărbatul nu deținea documente legale pentru materialul lemnos. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar ca măsură complementară s-a procedat la confiscarea cantității de material lemnos, care a fost predată în custodia Ocolului Silvic VintilăVodă.

A rămas fără permis

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și s-a procedat la reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!