C.J. Buzău a primit undă verde la finanțare pentru două proiecte

0

Două proiecte de interes public, depuse de Consiliul Județean Buzău, au primit undă verde la finanțare. Unul are ca obiectiv creșterea accesibilității zonelor turistice și dezvoltarea infrastructurii iar cel de-al doilea are ca obiectiv creșterea eficienței energetice și gestionarea eficientă a energiei în clădirile publice.

Primul proiect este ,,VELO VALAHIA,, , proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Turism și Cultură, ce are ca obiectiv creșterea accesibilității zonelor turistice și dezvoltarea infrastructurii aferente la nivelul județelor Buzău, Prahova și Vrancea. Valoare totală eligibilă a proiectului este de 37,8 milioane de euro, iar valoare eligibilă alocată traseului ce traversează județul Buzău este de 14.7 milioane euro.

Traseul identificat pe raza teritorială a Județului Buzău are o acoperire de 179 km și se încadrează între localitatea Finești,comuna Năeni și Mănăstirea Poiana Mărului, comuna Bisoca și străbate localitățile Beceni, Berca, Bisoca, Breaza, Cernătești, Mânzălești, Merei, Năeni, Pietroasele, Săpoca, Sărulești, Scorțoasa, Tisău, Vernești, Vintilă Vodă.

Bani pentru eficientizare energetică 

Al doilea proiect aprobat presupune eficientizarea energetică a clădirii administrative din incinta Consiliului Județean Buzău.

Proiectul este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu și are ca obiectiv creșterea eficienței energetice și gestionarea eficientă a energiei în clădirile publice. Valoarea eligibilă a proiectului este de 4,2 milioane lei.

Președintele C.J. Buzău, Petre Emanoil Neagu a încheiat programul de lucru pe anul 2022 bifând și cele două proiecte depuse, ca fiind realizabile din 2023.

,,Încheiem anul cu vești bune ! Încă două proiecte depuse de Consiliul Județean Buzău au fost aprobate.,, a declarat președintele Consiliului Judeţean Buzău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!