A murit Mitică Popescu dar nu uitați ,, Să fiți deștepți și fără frică !…”

0

Anul 2023 a început cu o veste tristă pentru români și pentru cultura românească ! A încetat din viață marele actor Mitică Popescu. Inima sa a încetat să mai bată marți, la vârsta de 86 de ani. Era internat la Spitalul Elias din Capitală de la sfârşitul lunii decembrie. Anterior, fusese internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la secția cardiologie.

Mitică Popescu a dat scenei românești interpretări de mare valoare, de la „De ce trag clopotele, Mitică?”, la „Moromeții” sau „Cel mai iubit dintre pământeni”.
În televiziune, emisiunea sa „D’ale lui Mitică” a reușit ani la rând să surprindă cu umor, uneori amar, viața românilor, cu bune și cu rele.

Actor la Teatrul Mic din București cea mai parte a carierei sale, a primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009.
La data de 13 decembrie 2002 a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Mitică Popescu a avut parte în viață de experiențe dureroase, care, pentru alți români, mai puțin norocoși, au fost fatale. A ajuns în colonia de muncă de la lagărul Periprava. Fusese condamnat la trei ani de detenţie pentru trecere frauduloasă a frontierei. Actorul a povestit că a îndurat chinuri groaznice în lagăr, că mânca o zeamă de arpacaş şi un colţ de pâine și că cel mai bine se mânca în vis. „Foamea era îngrozitoare. Ne dădea o zeamă de arpacaş şi un colţ de pâine. Mâncai cel mai bine când visai. Apa pe care o beam era scoasă direct din Dunăre, iar ţânţarii ne mâncau de vii”, povestea actorul.

Mitică Popescu s-a născut în decembrie 1936 în Bucureşti și a murit marţi, la vârsta de 86 de ani, fiind internat la Spitalul Elias din Capitală de la sfârşitul lunii decembrie.

Anterior, fusese internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la secția cardiologie.

Mitică Popescu a fost unul dintre cei mai iubiţi actori de film şi de teatru din România.

Să nu ne uităm valorile românești și nici celebra frază a actorului, de final de emisiune ,,D’ale lui Mitică,, : ,,Să fiți deștepți și fără frică ! Eu vă salut…..Mitică!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!