La doar 16 ani reținut pentru furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic

0

Un tânăr de 16 ani din Buzău a fost reținut de polițiști pentru furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Tânărul a cerut un telefon, a fugit cu el, apoi a efectuat mai multe operațiuni financiare, prin utilizarea telefonului mobil sustras. Prejudiciul, 9.000 lei.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al I.P.J. Buzău, au depistat principalul bănuit în cazul unui furt calificat. Fapta a fost sesizată în ziua de 17 decembrie, de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Buzău.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în noaptea de 16 spre 17 decembrie, bănuitul, un tânăr de 16 ani, din Buzău, ar fi cerut telefonul persoanei vătămate sub pretextul prezentării unei aplicații, şi ulterior ar fi fugit.

Din investigaţiile efectuate de către Serviciul de Investigații Criminale a reieşit că tânărul ar fi efectuat mai multe operațiuni financiare, prin utilizarea telefonului mobil sustras.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus față de bănuit măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de Parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă. Prejudiciul a fost estimat de către persoana vătămată la aproximativ 9000 lei.


În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, efectuarea de operațiuni
financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!