Experiențe și impresii împărtășite la lansarea unui nou proiect dedicat tinerilor voluntari

0

Liceeni și elevi de la Școlile Gimnaziale din Râmnicu Sărat, implicați de câțiva ani în diverse activități de voluntariat, vor participa în anul 2023 la cursuri de antreprenoriat și marketing. Proiectul a fost lansat și este finanțat de Uniunea Europeană prin Corpul European de Solidaritate.

În data de 05 ianuarie 2023, la centrul Europe Direct Râmnicu Sărat, situat în incinta Primăriei, a fost lansat proiectul ,,Competences empower youth,,

Proiectul aparține Asociației de Tineret ONIX și vizează dezvoltarea competențelor digitale prin instrumente, platforme, aplicații și programe de specialitate a 200 de tineri, competențe necesare integrării pe piața muncii.

Conform proiectului, cursurile se desfășoară pe o perioada de 12 luni.

La lansarea proiectului ,,Competences empower youth,, au fost prezenți elevi de școli gimnaziale și liceeni. Printre ei se numără Raluca Baicu de la Școala Gimnazială Nr.1, Rareș Iordache de la Colegiul Național ,,Alexandru Vlahuță,, și Anca Ion, studentă la Facultatea de Litere și Științe. Tinerii au împărtășit experiențele trăite ca voluntari și și-au exprimat dorința de a se implica și în noul proiect lansat la începutul anului 2023. De lansarea proiectului s-a ocupat personal președintele Asociației de Tineret ONIX, Florin Ceparu.

Timp de 12 luni, tinerii vor lua parte la cursuri de instrumente digitale precum photoshop, canva, prezentari tematice în școlile și liceele din Municipiul Râmnicu Sărat, de unde provin tinerii din grupul de inițiativă.

Vor participa la un curs de antreprenoriat, care se va finaliza cu un mini-plan de afaceri, curs de marketing și promovare media a afacerilor locale urmat de un stagiu de voluntariat, curs de branding organizațional cum ar fi brand, facebook și la alte activități prinse în proiect.

Pentru derularea proiectului, Asociația de Tineret ONIX a obținut finanțare din partea Uniunii Europene prin Corpul European de Solidaritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!