Sancţiuni de 59.000 lei și peste 30 de permise auto reținute

0

În data de 4 ianuarie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 123 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 59.000 lei şi au reţinut 32 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate. 

Aparatele radar care au acţionat pe principalele drumuri ce străbat judeţul, au înregistrat 91 de autovehicule ce rulau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, pe sectoarele de drum tranzitate. Pentru nerespectarea regimului legal de viteză poliţiştii au reţinut 24 de permise de conducere. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 164 km/h și a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui sucevean de 47 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN 2 E85, în afara localităţii Cioranca.

Rutieriștii au avut în vedere și pietonii care și-au pus în pericol viața prin
nerespectarea regulilor de circulație. Au fost sancționați și consiliați 14 pietoni cu privire la pericolele la care se expun prin traversarea prin locurile nepermise.

Alte 8 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depăşiri
neregulamentare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la sediul poliției în urma producerii unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat
centura de siguranţă (13), dar şi 21 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 59.000 de lei. Tot ieri, poliţişti au întocmit 2 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub
influența alcoolului și conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Mesajul I.P.J. Buzău 
,,Ne grăbim să ajungem la muncă. Ne grăbim să ajungem acasă.
Ne grăbim spre destinaţia de vacanţă. Ne grăbim la întoarcere.
Avem tendinţa de a grăbi timpul, chiar şi atunci când nu este cazul. Totuşi, graba strică treaba, mai cu seamă în trafic !
Nu călcaţi pedala de acceleraţie, aveţi grijă de viaţa dumneavoastră !,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!