Râmnicean și vrâncean arestați pentru instigare la distrugere prin incendiere

0

Un râmnicean și un vrâncean au fost arestați și cercetați pentru instigare la distrugere prin incendiere. Râmniceanul, în vârstă de 41 ani, ar fi determinat un tânăr din Vrancea, de 23 ani, să genereze un incendiu la un imobil din Valea Râmnicului. Prejudiciul a fost estimat la 5.000 lei. 

În data de 6 ianuarie, în baza materialului probator administrat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat de 41 de ani, din Râmnicu Sărat, bănuit de instigare la distrugere prin incendiere.

Incendierea a fost sesizată în data de 10 noiembrie 2022 de către păgubit, un
bărbat de 60 de ani, din Pardoşi. Prejudiciul a fost estimat la 5.000 de lei.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că râmniceanul ar fi
determinat un tânăr din Vrancea, de 23 de ani, să genereze un incendiu la un imobil din Valea Râmnicului, locuinţă aparţinând bărbatului din Pardoşi. În urma investigaţiilor şi în baza materialului probator administrat de poliţişti, vrânceanul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în data de 16 noiembrie 2022.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus ieri în aplicare mandatul de aducere emis pe numele bănuitului, acesta fiind depistat în localitatea Oreavu şi condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în vederea audierii.

Pe bază de ordonanţă, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la distrugere prin incendiere.

Ulterior, în urma prezentării în faţa instanţei, faţă de acesta a fost dispusă
măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de tânărul din Vrancea judecătorul a dispus prelungirea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!