Șoferi băuți sau drogați, prinși în trafic și sancționați

0

Poliţiştii rutieri au acționat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool sau alte substanţe psihoactive.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 15 situații. În cazul a 5 șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce.

Dosare penale, șoferi băuți sau drogați

În cazul altor 4 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale. Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 32 de ani din Zărnești, care a fost depistat în timp ce conducea autoturismul în municipiul Râmnicu Sărat.

Poliţiştii rutieri au întocmit alte 6 dosare penale care au vizat circulaţia pe
drumurile publice fără a deţine permis de conducere, dar şi pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.


Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule :
,,• Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zonele aglomerate, în aproprierea
şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare! • Respectaţi-vă partenerii de trafic! • Nu conduceţi când sunteţi obosit! • Nu folosiţi telefoanele mobile în timpul conducerii!

• Înainte de a porni motorul, aşezaţi copiii pe bancheta din spate şi fixaţi-le
centurile de siguranţă!

• Dacă aţi consumat băuturi alcoolice,

NU CONDUCEŢI !
SIGURANŢA RUTIERĂ TREBUIE SĂ NE PREOCUPE PE TOŢI ! ALEGEŢI VIAȚA !,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!