Buzău, Vrancea și Prahova, cod portocaliu de vreme rea

0

Județele Buzău, Vrancea și Prahova se află din această seară sub cod portocaliu de vreme rea. Până miercuri seara ne așteaptă ploi abundente și chiar ninsori.

Buzăul intră din această seară, sub avertizare de cod portocaliu de precipitații abundente.

Conform meteorologilor de la A.N.M. codul portocaliu este valabil până mâine seară, la ora 22.00. În județele Buzău, Vrancea, Prahova și în zona montană din județul Dâmbovița, vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații, în general, de peste 50, 60 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

În zona de munte a județului Buzău, în acest interval, va fi cod galben de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

În zonele aflate sub cod portocaliu, cantitățile de apă vor depăși 25l/mp-30 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp-50 l/mp, fără a fi excluse ninsorile.

Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!