24 de locuințe pentru familiile de tineri cu venituri scăzute. Peste 54.000.000 lei finanțare pentru două proiecte

0

Primarul Buzăului a obținut recent finanțare pentru două proiecte de real interes pentru buzoieni. Unul dintre proiecte este destinat familiilor cu venituri scăzute care nu au o locuință iar cel de-al doilea va înlesni traficul atât în Buzău cât și în localitățile limitrofe. Tot cel de-al doilea proiect va fi de ajutor și posesorilor de autoturisme electrice. Ambele proiecte depășesc 54.000.000 lei.

Constantin Toma a semnat zilele trecute două contracte de finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Primul proiect prevede construirea de locuințe pentru tineri și are o valoare de 7.442.019 lei. Al doilea priect vizează achiziția a 16 autobuze electrice și a 8 stații de reîncărcare mașini electrice și are o valoare de 46.723.511 lei.

Primarul Buzăului a semnat ambele contracte la București, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența Secretarului de Stat, Marcel Alexandru Stoica, buzoian de origine.


,,Primul proiect înseamnă construirea a 24 de locuințe pentru familii de tineri cu venituri scăzute. Al doilea proiect va întări și mai mult flota de autobuze electrice a Transbus, unde mai avem achiziționate încă 13 autobuze electrice. Cele 16 autobuze electrice vor putea circula și în comunele învecinate: Mărăcineni, Vadu-Pașii, Țintești și Vernești. Anul 2023 va însemna finalizarea tuturor șantierelor care sunt în derulare în acest moment. Mă refer aici și la Bulevardul Unirii și la Piața Daciei, Strada Transilvaniei, Bulevardul Industriei, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” și zona Bazar (unde se va muta Primăria în cursul acestui an). Municipiul Buzău este în plină dezvoltare și sperăm să fructificăm toate oportunitățile oferite de Uniunea Europeană, Guvernul României și bugetul local.,, a declarat primarul Constantin Toma.

Pe lângă proiectele pentru care a obținut recent finanțare, Constantin Toma și-a propus să investească și în alte proiecte. ,,De asemenea, vom începe reabilitarea a 20 de străzi importante și vom continua reabilitarea trotuarelor și parcărilor. Dar, proiectele Buzăului sunt multe și ne vom strădui să avem și mai multe proiecte de investiții finanțate pe bani europeni.,, a mai declarat primarul Buzăului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!