Tineri şoferi din Botoşani şi Ilfov, lăsaţi fără permis la Buzău

0

În data de 11 ianuarie, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul
Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de conştientizare a participanţilor la trafic asupra importanţei respectării normelor rutiere.

Aparatele radar au înregistrat 16 autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 4 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză pe timp de zi – 124 km/h – a fost înregistrat
autovehiculul unui tânăr de 27 de ani, din Botoșani, ce rula pe DN2E85, în localitatea Cioranca. Totodată, cu cea mai mare viteză pe timp de noapte -120 km/h a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr şofer de 27 de ani, din Ilfov, în localitatea Poșta Câlnau.
Sancţiuni au mai fost aplicate celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau
defecţiuni tehnice (4), pentru nepurtarea centurii de siguranţă(5), dar şi pentru alte abateri în trafic (23). Alte 3 permise de conducere au fost reţinute, pentru neacordarea priorității de
trecere celor care aveau acest drept, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la sediul poliției în urma producerii unui accident soldat doar cu pagube materiale și pentru comportament agresiv. 7 pietoni care și-au pus viața în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație au fost sancţionaţi contravenţional şi consiliaţi de poliţiştii rutieri cu privire la riscurile la care se expun atât ei, dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Tot ieri, polițiștii buzoieni au întocmit două dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și pentru încredințarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile pubilce unei persoane care nu deține permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!