Eminescu omagiat de preșcolarii de la G.P.P. ,,Mugurașii,, din Râmnic

0

Preșcolarii din Râmnic l-au omagiat în ultima zi din săptămână, la Biblioteca „Corneliu Coposu” pe marele poet, prozator si jurnalist român, Mihai Eminescu. 

Cum în data de 15 ianuarie se împlinesc 173 ani de la nașterea marelui poet și prozator român, Biblioteca Municipală ,,Corneliu Coposu,, din Râmnicu Sărat a fost gazda micuților de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mugurașii,, care, îndrumați de cadre didactice, l-au omagiat pe marele poet.

Evenimentul organizat a fost intitulat „Eminescu, lacrima”. Alături de preșcolarii din grupa mare  „Buburuzele” și grupa mare „Ursuleții” au fost cadre didactice printre care profesor Grigore Cecilia Teodora și profesor Porumb Elena.

,,Preșcolarii ne-au bucurat cu un program artistic, iar noi le-am oferit o prezentare ,,PowerPoint,, cu viața și opera lui Mihai Eminescu.,, au declarat bibliotecarii.

Mihail Eminovici s-a născut în data de 15 ianuarie 1850 la Botoșani. A copilărit la Ipotești iar în adolescență s-a mutat la Cernăuți. La vârsta de 16 ani a publicat primul poem intitulat ,,De-aș avea,,. Poetul a decedat la 15 iunie 1889, la vârsta de 39 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!