Lansare de carte la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, din Râmnicu Sărat

0

Cu ocazia aniversării a 173 ani de la nașterea marelui poet și prozator român Mihail Eminescu dar și de Ziua Culturii Naționale, la Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, din Râmnicu Sărat a avut loc o lansare de carte. Autoarea, un cunoscut medic râmnicean, a dedicat cartea Profesorului Universitar Doctor Negoiță Lăptoiu care a donat Muzeului Municipal ,,Octavian Moșescu,, 135 de picturi, piese de artă din perioada 1987-2008.

Lansarea a avut loc în data de 14 ianuarie 2023 la ora 11.00. ,,Comori de artă într-o donație particulară,, este dedicată Prof. Univ. Dr. Negoiță Lăptoiu pentru donațiile făcute Muzeului Municipal în 27.03.1987 și 06.10. 2008.  Autoarea cărții este medicul oftalmolog Lucreția Dediulescu, care, timp de 10 ani a ocupat scaunul de director al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

Evenimentul a fost prezentat de Constantin Marafet reprezentantul Editurii ,,Rafet,, , redactor șef al publicației ,,Glas râmnicean,,.

 

În sală au fost prezenți reprezentanți ai Primăriei, Muzeului și Centrului Cultural ,,Florica Cristoforeanu,, , membri ai Clubului ,,Femina,, și ai Cenaclului literar-artistic ,,Alexandru Sihleanu,, , senatorul P.S.D. Liliana Sbîrnea, fostul primar al comunei Grebănu epigramistul Dumitru Hangu, profesori dar și rude ale medicului Lucreția Dediulescu, respectiv unchiul acesteia, în vârstă de 88 ani și fiul său, aflați în partea stângă a imaginii ⬇️.

Nu a lipsit nici profesorul Violeta Vîlcu, care s-a ocupat de redactarea cărții. Spre surprinderea tuturor, în timpul lansării a sosit și Prof. Univ. Dr. Negoiță Lăptoiu. A fost însă o surpriză pentru cei prezenți, pusă la cale de autoarea cărții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!