Dosare penale și amenzi de 67.000 lei

0

În ultimile 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 210 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 13 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 72 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 5 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile,  respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 163 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 22 de ani, din Breaza, care rula pe DN1B, în afara localității Pietroasele.
Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (36), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (13), dar şi pentru alte abateri în trafic (38).
Polițiștii rutieri au avut în vedere și pietonii care și-au pus în pericol viața prin traversarea drumului prin loc nepermis, fiind sancţionați 37 de pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin traversarea prin loc nepermis.
Alte 8 permise de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la sediul Poliției în urma unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și pentru neacordarea prioriății de trecere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 67.000 de lei.
Tot ieri, polițiștii rutieri au întocmit și două dosare penale pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

,,Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI !,, transmite I.P.J. Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!