Cu Cristi Rusin la Bibliotecă, despre Unirea Principatelor Române

0

La doar câteva zile distanță de data la care, în anul 1859 a avut loc Unirea Principatelor Române, râmniceanul Cristi Rusin a organizat o întâlnire la Biblioteca Municipală ,,Corneliu Coposu,, din Râmnicu Sărat în cadrul căreia a vorbit despre ,,Mica Unire,,. Cristi Rusin este absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Univerisății București. A terminat masteratul și continuă cu doctoratul.

La eveniment au fost prezenți oameni de cultură din Râmnic dar și elevi. Râmniceanul, care va împlini luna viitoare, de Dragobete, frumoasa vârstă de 25 ani, a dat timpul înapoi și a ,,predat,, celor prezenți o oră de istorie despre ,,Mica Unire,, din 24 ianuarie 1859.

La doar 25 ani, Cristi Rusin este autorul a două cărți. În luna februarie 2021 a lansat „Originile Ideologice ale grupării teroriste Boko Haram”. ,,E lucrarea mea de licență: singura lucrare scrisă vreodată de către un autor romăn ce analizează și expune într-o manieră complexă ideologia acestei grupări teroriste,, declara Cristi Rusin la momentul lansării. În luna septembrie 2021 a lansat ,,Străinul din Orient: Comentariu-Cultural Istoric: Regele, Sclavul și Vraciul de Melvana Celaleddin Rumi,, la Biblioteca Municipală „Coreneliu Coposu” din Râmnicu Sărat.

A terminat masteratul în 2021 la Tehnici Diplomatice în cadrul Universității din București și a început imediat Școala Doctorală de Istorie din cadrul aceleiași Universități.

,,Istoria ne ajută să înțelegem trecutul și cum s-a schimbat societatea și lumea în care trăim. Noi nu am picat din cer. Avem niște origini, rădăcini, iar acestea trebuiesc cunoscute. De mic am avut o pasiune pentru științele naturii, istorie și religie. În liceu eram cel mai bun din clasă la istorie și unul dintre cei mai buni din liceu. După absolvirea liceului am decis să urmez cursurile Facultății de Istorie din cadrul Universității București. A fost o alegere foarte bună. Am absolvit facultatea printre primii studenți ca medie. Am fost timp de un an membru al Cercului de Istorie Orientală. Mă pasionează mai ales istoria antică și medievală, orientală, africană, istoria religiilor, dar și înțelegerea ideologiilor și a fenomenului terorist.,, a mai declarat Cristi Rusin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!