Polițiștii și jandarmii au controlat agenții de pază. Doi dormeau iar unul consumase alcool

0

Polițiștii de la I.P.J. Buzău însoțiți de jandarmi, au verificat zilele trecute peste 90 de societăți comerciale și peste 100 de agenți de pază. Au constatat nereguli și au aplicat amenzi de 5.000 lei. Doi dintre paznicii verificați, dormeau în timpul programului de lucru. Un agent de pază consumase alcool.

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie, în intervalul orar 23.00 – 03.00, poliţiştii specializaţi în sisteme de securitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu jandarmi, au desfăşurat mai multe acţiuni şi controale la agenţi economici de pe raza judeţului, pentru a verifica modul de efectuare a serviciului de către personalul de pază din obiectivele asigurate cu pază fizică şi pentru prevenirea unor evenimente negative.

Poliţiştii au avut în vedere modul în care sunt respectate prevederile legale privind organizarea pazei, paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Astfel, poliţiştii au verificat peste 90 de obiective şi societăţi comerciale. Totodată, au fost verificaţi şi peste 100 de agenţi de securitate şi de intervenţie.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 5.000 de lei. În urma controlului la două societăți comerciale, de pe raza municipiului Buzău, au fost depistați doi agenți de pază care dormeau, aceștia fiind sancționați contravențional. De asemenea, aparatul etilotest a indicat consum de alcool în cazul unui agent de pază aflat în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!