143 de elevi din Râmnic au aflat de la polițiști care sânt consecințele consumului de droguri

0

În data de 25 ianuarie, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și
Prevenirea Criminalității împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, evaluare și consiliere antidrog Buzău, au desfășurat activități preventiv-informative cu elevii din cadrul Liceului Tehnologic-Economi  „Elina Matei Basarab” și Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare” din Râmnicu Sărat.

Internetul reprezintă un spațiu fascinant, în care comunicarea, informația și
divertismentul sunt beneficii pentru toți oamenii, indiferent de vârstă și de cultura căreia îi aparțin. Pentru că tinerii sunt cei mai înfocați utilizatori, mai ales ei trebuie să țină seama de riscurile la care pot fi expuși dacă nu respectă câteva reguli importante. În cadrul activității s-a discutat despre navigarea în siguranță pe internet, riscurile specifice acestuia și regulile pe care trebuie să le respecte pentru o navigare sigură pe internet.

De asemenea, reprezentanții din cadrul Agenției Naționale Antidrog au prezentat
elevilor noțiunea de droguri, consecințele consumului de droguri în plan social familial, juridic și medical. La activități au participat 143 de elevi și cadre didactice.


Iată câteva recoandări din partea I.P.J. Buzău :

– Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!

– Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!

– Nu îți dovedești curajul sau bărbăția consumând droguri; cel mult, dovedești că ești o persoană slabă și influențabilă!

– Nu intra în relație cu plasatorii de droguri, indiferent cât de tentante sunt „atențiile” (doze gratuite, bani, obiecte etc.) !

– Dacă ai un prieten consumator de droguri îndrumă-l să ceară sprijinul familiei, profesorilor, medicului sau altor persoane care îl pot ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!