,,Foaia Râmnicului,, publicație în semn de omagiu

0

Asociația Culturală ,,Octavian Moșescu,, din Râmnicu Sărat al cărei președinte este judecător Mioara Donea iar director onorific scriitoarea Passionaria Stoicescu, poetă, prozatoare, scriitoare de literatură pentru copii, traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România, cetățean de onoare al Râmnicului, a lansat astăzi în sala de ședințe a Primăriei, o publicație intitulată ,,Foaia Râmnicului,, , nume dat de către fondatorul Octavian Moșescu în anul 1919 primului ziar studențesc din țară.

Cum ,,Foaia Râmnicului,, a fost în anul 1919 primul ziar studențesc din țară,  reprezentanții Asociației Culturale ,,Octavian Moșescu,, au decis să păstreze numele ziarului în ,,semn de profund omagiu adus omului de cultură râmnicean.,,.

La eveniment au fost prezenți peste 80 de invitați de seamă, reprezentanți ai spectrului cultural local, cetățeni de onoare, reprezentanți ai unor instituții de învățământ, reprezentanți ai mediului de afaceri, Agenției Fiscale, preoți, medici, judecători, consilieri locali, reprezentanți ai Primăriei dar și senatorul P.S.D. Liliana Sbîrnea care și-a făcut simțită prezența la majoritatea evenimentelor culturale și nu numai.

Edițiile viitoare vor conține : editorial, retro-Râmnic, evenimente culturale, tradiții și obiceiuri pe Valea Râmnicului, literatură, arte și religie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!