Amenzi de 6.800 lei și material lemnos confiscat și predat Ocolului Silvic

0

În ziua de 26 ianuarie, polițiștii din cadrul posturilor de poliție Lopătari și Bisoca au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice şi a faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase precum și pe linia discipliniării participanților la traficul rutier.

În timpul acțiunii polițiștii au controlat 24 de autovehicule, au legitimat 27 de persoane și au efectuat 12 testări cu aparatul etilotest.

Polițiștii au depistat în localitățile Lopătari și Mânzălești 2 conducători auto, ambii în vârstă de 47 de ani, care transportau material lemnos cu autoutilitarele. Din verificări s-a stabilit faptul că cei doi nu dețineau documente de proveniență pentru lemnul din specia fag pe care îl transportau. Cei doi șoferi au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Totodată, în localitatea Beceni au depistat un șofer de 30 de ani, din Cernătești care transporta cu autoutilitara cherestea din specia rășinoase.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că specia materialului lemnos transportat nu corespunde cu cea implementată în aplicația SUMAL. În cauză a fost sancționată contravențional societatea comercială care a emis avizul de însoțire neconform. Polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și celelalte pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 6.800 de lei.

Pe lângă sancțiunile aplicate polițiștii au confiscat în total peste 11 metri cubi de material lemnos, pe care l-au predat reprezentanților ocolului silvic.

Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de acțiuni în vederea prevenirii neregulilor la regimul silvic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!