Primarul comunei Podgoria în dezacord cu inițiatorul unui proiect ce pare discriminatoriu

0

Conform unui proiect de hotărâre inițiat de unul dintre consilierii locali ai comunei Podgoria, o anumită categorie de locuitori, ar putea beneficia de suma de 1.500 lei. Este vorba despre tinerii căsătoriți care devin părinți pentru prima dată. Proiectul a iscat controverse ! Pare a avea iz discriminatoriu. Primarul comunei s-a revoltat și vrea explicații. ,,Eu propun să beneficieze toate familiile aflate chiar si la al doilea, al treilea sau al patrulea copil….De ce doar la primul ????,, susține Marius Chiru.

Proiectul aparține consilierului local din partea P.N.L. Adrian Gheorghe și se pare, va fi intens dezbătut în ședința Consiliului Local din această lună. Primarul comunei Podgoria consideră că toate familiile ar trebui să beneficieze de suma de 1.500 lei la fiecare naștere a unui copil, indiferent dacă este primul copil sau dacă mai au acasă alți copii.

,,Secretariatul Primăriei Podgoria va pune pe ordinea de zi în această lună acest proiect de hotărâre prin care familiile tinere ar primi 1500 lei la nașterea primului copil. Eu propun să beneficieze toate familiile aflate chiar și la al doilea, al treilea sau al patrulea copil….De ce doar la primul ???? Am totuși o dilemă ….Copiii se fac pentru bani sau din dragoste ???? Cu siguranță părinții mei m-au dorit atât pe mine cât și pe fratele si sora mea….Aș dori să stiu părerea dumnevoastră, dragi podgoreni ….1). COPIII SE FAC PENTRU BANI SAU DIN DRAGOSTE ????!!!! 2). CEI 1500 LEI SĂ-I DĂM DOAR CELOR CĂSĂTORITI LEGAL SAU SI CUPLURILOR AFLATE IN UNIUNE CONSENSUALĂ SAU TRAIESC IMPREUNĂ UN TIMP LIMITAT PÂNĂ PRIMESC BANII PENTRU COPILUL NĂSCUT ???!!! Pot exista cazuri în care o femeie dă naștere unui copil doar să primească banii sau un bărbat să procreeze un copil doar în ideea că poate supraviețui câteva zile cu suma de 1500 lei fără să muncească…..3). ÎN CAZUL ÎN CARE CUPLUL SE DESTRAMĂ ÎN PRIMUL AN DE VIAȚĂ AL COPILULUI, AȘA CUM S-A ÎNTÂMPLAT ÎN CAZUL LUI A.GHEORGHE CU PRIMA CĂSĂTORIE , BANII CUI RĂMÂN , BĂRBATULUI SAU FEMEII ??? Sunt întrebări pertinente la care A. Gheorghe, inițiatorul acestei hotărâri, trebuie să ne lumineze.,, a declarat Marius Chiru, primarul comunei Podgoria.

Consilierul P.N.L. Adrian Gheorghe, ales președinte al T.N.L. Buzău în aprilie 2022, a detaliat motivele care au stat la baza inițierii proiectului.

,,Expunerea de motive este una simplă: Natalitate în comuna Podgoria este în scădere. Avem un spor natural negativ de mulți ani. Evoluția numărului de copii născuți vii a prezentat mari oscilații în perioada 2018 – 2022, înregistrând în anul 2019 cel mai mic număr de nou-născuți, 9 copii. Nici în anii următori numărul nu a fost mai mare (2021 – 12 copii, 2022 – 17 copii). Acest stimulent financiar se va acorda o singură dată pentru primul nou-născut. Proiectul este o măsură pe termen mediu și lung, cu impact în timp, dar și un semnal de alarmă pentru a putea salva viitorul comunei noastre. Sper că și colegii din Consiliul Local Podgoria vor lua în serios acest proiect, iar împreună să-l putem aproba.,, a motivat Adrian Gheorghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!