Razie de amploare la Râmnicu Sărat ! 52 de dosare penale pentru furt de curent, gaze naturale și alte nereguli la instalațiile de energie electrică și gaze

0

O razie de amploare a avut loc în cursul zilei de ieri 26 ianuarie 2023 la Râmnicu Sărat. La primele ore ale dimineții, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, sprijiniți de jandarmi și polițiști locali au descins la mai multe locuințe din cartierul Zidari cunoscut ca și cartierul Flămânda. Oamenii legii au verificat mai multe instalații electrice dar și de gaze naturale. Au legitimat 150 de persoane și au oprit pentru control peste 110 autovehicule.  Poliţiştii au demarat cercetări, sub coordonarea Parchetului, pentru 52 de infracțiuni de deteriorare fără drept sau blocarea funcționării echipamnetului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate conform Legii 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale şi furt.

Joi 26 ianuarie, în intervalul orar 09.00 – 13.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, sprijiniți de jandarmi și polițiști locali, au organizat şi executat o acţiune cu caracter pro-activ pe raza municipiului Râmnicu Sărat.

S-a urmărit prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, a infracţiunilor comise cu violenţă, desfăşurându-se activităţi şi pe linia sancţionării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie.

Dispozitivul a fost constituit din echipe de scotocire şi control, care au acţionat în zone prestabilite de pe raza municipiului şi a secţiilor de poliţie rurală învecinate şi filtre rutiere, instituite pe principalele artere de circulaţie către și dinspre comunele limitrofe pentru supravegherea traficului rutier.

Poliţiştii au efectuat controale în unităţi de alimentaţie publică, ocazie cu care le-au reamintit angajaţilor obligaţiile ce le revin în ceea ce priveşte servirea cu băuturi alcoolice a minorilor sau persoanelor aflate în stare de ebrietate.

Au fost legitimate peste 150 de persoane, iar poliţiştii au oprit pentru control peste 110 autovehicule. Au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevedeilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice în valoare de aproximativ 9.000 de lei.

Întrucât polițiștii aveau indicii rezonabile că mai mulţi localnici ar sustrage gaze naturale, prin blocarea intenționată a contoarelor dispozitivelor de măsurare, la activităţi a fost solicitată şi intervenţia reprezentanţilor unui furnizor de gaze pentru constatare şi eliminarea eventualelor riscuri.

În urma activităţilor desfăşurate şi a neregulilor constatate, poliţiştii au demarat cercetări, sub coordonarea Parchetului, pentru 52 de infracțiuni de deteriorarea fără drept sau blocarea funcționării echipamnetului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate conform Legii 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale şi furt.

Activităţile de cercetare au fost preluate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuiților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!