85 de ucraineni și moldoveni tratați cu ospitalitate de Primăria Râmnic, au primit sanwișuri de la D.S.P.

0

Noapte albă pentru autoritățile locale din Râmnic. A.D.P. a scos utilajele de deszăpezire. 85 de ucraineni și moldoveni din două autocare blocate în trafic au fost cazați la Primăria Râmnicu Sărat. Printre ei au fost 19 copii. Hrana și ceaiul fierbinte le-au fost aduse de către Direcția de Asistență Socială Râmnicu Sărat prin Cantina de ajutor social.

Noaptea trecută angajații Administrației Domeniului Public Râmnicu Sărat au scos în teren utilajele de deszăpezire din dotare.

,,De la orele 22 a fost făcut schimbul șoferilor iar utilajele de deszăpezire sunt în cartierele municipiului toată noaptea pentru a menține practicabile toate străzile ! Este ora două și continuă să ningă !,, transmitea în mediul online noaptea trecută viceprimarul municipiului Râmnicu Sărat, Florian Nicolae.

85 de persoane din două autocare, cetățeni ucraineni și moldoveni au fost preluate în această dimineață de către primarul municipiului Râmnicu Sărat Sorin Cîrjan și de viceprimarul Florian Nicolae și cazate temporar la Primăria Râmnicu Sărat. Din cele 85 de persoane, 19 au fost copii. Cetățenii ucraineni și moldoveni aflați în tranzit, rămași blocați din cauza condițiilor meteo, au fost tratați cu ospitalitate de aleșii locali iar Direcția de Asistență Socială Râmnicu Sărat prin Cantina de ajutor social le-a asigurat hrana și ceai fierbinte. Aproximativ 15 persoane au plecat apoi spre gara din Râmnic pentru a-și continua călătoria cu trenul.

UPDATE 29 ianuarie 2023

Numărul persoanelor cazate temporar ieri dimineață, la Primăria Râmnicu Sărat a fost de aproximativ 130 de persoane. Printre ei, se pare, au fost mulți copii. Direcția Publică de Asistență Socială și Cantina de ajutor social au venit în ajutorul lor cu hrană și ceai fierbinte. Cum dimineață, din cauza drumurilor înzăpezite, nu s-a putut ajunge la Cantină, directorul S.P.A.S. Mihaela Popescu a mers la locuința personală, situată la etajul 4 al unui bloc din Râmnic și a pregătit acolo 90 litri de ceai. Imediat după ce s-a deszăpezit traseul spre Cantină, au făcut ciorbă și pilaf. Înainte de toate, însă, au dus la Primărie 100 sandvișuri, în primă fază.

,,Au fost în jur de 130 în total. Foarte multi copii ! Știu pentru că inițial am dus 100 de sandvișuri și nu au ajuns. Apoi am mai dus 100. Între timp am făcut la Cantină ciorbă și pilaf. Cred că am făcut în total 90 litri de ceai. Nu am putut intra în Cantină dimineață așa că l-am făcut acasa. Stau la etajul 4. Dar te simți bine când vezi că oamenii se bucură de un gest mic, de un pahar cu ceai sau o farfurie cu mancare.,, a declarat directorul S.P.A.S. Mihaela Popescu.

Mihaela Popescu susține că oamenii au fost totuși norocoși deoarece nu au fost nevoiți să înnopteze în Primărie. Drumurile s-au deblocat și au plecat, astfel că, ultimii 25 litri de ceai, au ajuns la polițiștii aflați în teren.

,,Nu am știut că s-a deblocat spre Buzau și au plecat ultimii din Primărie. Am mai făcut 25 litri ceai dar când am ajuns, Primăria era goală. L-am lăsat pentru cei din Poliție de pe teren. O fac cu drag mereu și nu pot să nu mă pun în locul celor care au probleme.,, a mai declarat Mihaela Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!