Șoferi tineri străini, scoși din trafic pentru că circulau cu 131 km/oră în localitate ! Amenzi de 44.000 lei ! Șoferi rămași pietoni pentru 90 zile sau 120 zile

0

Doi cetățeni străini au fost scoși de polițiști din trafic. Circulau cu 131 km/h în localiate ! Polițiștii au întocmit dosare penale și au aplicat amenzi de 44.000 lei în trei zile. Cinci conducători auto au rămas pietoni pentru 90 zile respectiv 120 zile.

Având în vedere avertizările meteorologice de cod portocaliu și cod galben, privind fenomene de viscol și ninsori însemnate cantitativ valabile pentru județul nostru, în perioada 27 – 29 ianuarie 2023, polițiștii buzoieni au fost prezenți în trafic, pentru supravegherea, îndrumarea și controlul traficului rutier, în special pe drumurile intens tranzitate.

Aparatele radar au înregistrat 32 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 5 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 131 km/h – au fost înregistrate autovehiculele a doi
şoferi de 24 și 38 de ani, cetăţeni străini, ce rulau pe DN2E85, în localitățile Potârnichești, respectiv Poșta Câlnău. Alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere celor care aveau acest drept, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la sediul Poliției în urma producerii unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, dar și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului. Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (9), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (17), dar şi 28 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

De asemnea, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru săvârșirea
infracțiunii de conducerea unui autovehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 44.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!