Directorul medical al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat și-a dat demisia ! Managerul Adrian Danielescu este invitat să dea unele explicații în fața Consiliului Local Municipal

0

Directorul medial al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat a demisionat după aproape cinci luni de la ocuparea postului. Faptul că managerul Spitalului a acceptat imediat demisia, a ridicat și ridică mai multe semne de întrebare la nivel de Primărie, Consiliu Local și chiar la nivel de municipiu. Ce se întâmplă la Spitalul Municipal !? Managerul Adrian Danielescu este invitat, la inițiativa primarului Sorin Cîrjan, în fața aleșilor locali să dea explicații și să prezinte un plan de redresare. Consilierul local Raul Florescu de la P.M.P. susține că i-a mai solicitat acestuia să se prezinte în fața aleșilor locali și să dea unele explicații și că atitudinea sa ar fi lăsat de dorit. ,,Tot timpul a sfidat pe toată lumea. Ne-a persiflat și ne-a tratat cu un aer arogant,, a declarat Raul Florescu.

La sfârșitul săptămânii trecute, directortul medical al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, medicul Mădălina Eftenaru și-a dat demisia. Nimeni nu se aștepta la o astfel de decizie mai ales că Mădălina Eftenaru ocupa funcția doar de aproximativ cinci luni de zile.

Consilierii locali au aflat despre demisia medicului din funcția de director medical, chiar de la primarul Sorin Cârjan, marți 31 ianuarie 2023, în cadrul ședinței C.L.M. Râmnicu Sărat. Primarul Sorin Cîrjan a fost primul care și-a exprimat uimirea vis a vis de rapiditatea cu care a aprobat managerul Spitalului Municipal demisia din funcția de director medical a medicului Mădălina Eftenaru. A prezentat Consiliului Local situația și a propus ca împreună, să stabilească o zi în care managerul Adrian Danielescu, să se prezinte în fața lor și să dea unele explicații.

Acuzat de multe ori că susține un manager numit politic de fostul primar Viorel Holban, un manager care nu are studii medicale și că ar susține pe cineva nepotrivit la Spital, revoltat de sitația critică în care se află Spitalul din Râmnic, Sorin Cârjan face apel și la medicii care au mai rămas în unitatea spitalicească, care, se pare, au o oarecare implicare în actuala situație critică a Spitalului. ,,Medicii la momentul acesta sânt pe cont propriu. Să-și asume în fața râmnicenilor această situație. Nu directorul medical, nu managerul. Cu toții sânt răspunzători până la urmă de ceea ce gândesc râmnicenii despre dumnealor.,, a declarat primarul Sorin Cârjan.

Consilierii locali au intervenit, pe rând. Fost medic anestezist în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, Gheorghiță Ungureanu, consilier local din partea Pro România, a avut un punct de vedere ce susține cumva părerea primarului Sorin Cârjan și a discutat deschis despre problemele cu care se confruntă unitatea spitalicească acum.

Consilierul local Raul Florescu de la P.M.P. l-a invitat și în anul 2021 pe managerul Adrian Danielescu să explice consilierilor și primarului care sânt motivele pentru care Spitalul Municipal Râmnicu Sărat a rămas fără medici, cu ce probleme se confruntă și i-a cerut acestuia să prezinte o strategie, un plan de redresare a situației critice în care s-a aflat și se află Spitalul în ultimii ani. ,,Tot timpul a sfidat pe toată lumea. Ne-a persiflat și ne-a tratat cu un aer arogant,, a declarat Raul Florescu despre managerul Adrian Danielescu.

În timp ce părerile sânt împărțite, Spitalul a rămas fără medici, directorul medical a demisionat și el după aproximativ cinci luni de activitate iar multe cazuri medicale sânt trimise la Spitalul Județean, unde ajung până și femeile însărcinate care nasc, de voie sau de nevoie, prin cezariană.

În timp ce unii acuză medicii iar managerul Adrian Danielescu este și el acuzat că tratează cu aroganță aleșii locali când vor să găsească soluții, râmnicenii sânt cei care suferă, asupra cărora se răsfrânge modul defectuos în care este condusă unitatea spitalicească fie de un manager fie de un director medical.

La urma urmei și atitudinea dar și programul medicilor ar trebui verificate de manager chiar dacă, prin intermediul unui director medical și nu direct. Asta în situația în care cadrele medicale nu sânt tratate de către managerul Adrian Danielescu cum susține consilierul local Raul Florescu că a fost tratat el și întreg Consiliul Local Municipal de către manager când l-a chemat să dea explicații în ideea de a se căuta soluții.

Logic, o atitudine arogantă a unui manager, ar fi o posibilă cauză care ar duce la pierderea angajaților în orice domeniu de activitate.

Managerul Adrian Danielescu va fi invitat săptămâna viitoare, în data de 8 februarie, în fața Consiliului Local Municipal, pentru explicații și pentru a căuta încă o dată, împreună cu aleșii locali, soluții pentru remedierea problemelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!