La doar 4 anișori, Maria Țopea este diagnosticată cu leziuni cerebrale și are nevoie urgent de un transplant de celule stem. Un Spital din Austria a dat undă verde la intervenție însă familia nu are bani. Mama fetiței face un apel disperat !

0

La doar 4 anișori, Maria Țopea este diagnosticată cu leziuni cerebrale și are nevoie urgent de un transplant de celule stem. Pentru realizarea intervenției și deplasarea la un Spital din Austria, familia micuței susține că ar avea nevoie de suma 12.000 euro. Pentru că intervenția este costisitoare, în încercarea disperată de a-și ajuta copilul, mama micuței cere ajutor. Echipa Europe Direct Râmnicu Sărat a aflat despre situația micuței și încearcă să o ajute.

Mama micuței susține că fetița a ajuns într-o astfel de situație datorită neglijenței medicilor. Vorbește despre o culpă medicală care i-a îngenunchiat financiar și cu siguranță i-a afectat din mai multe puncte de vedere. Părinții își văd copilul suferind și se simt neputincioși. Deși culpa aparține medicilor, sânt nevoiți să solicite ajutor financiar pentru că intervenția care ar ajuta-o pe Maria costă 12.000 euro iar ei nu au bani.

,,Mulți dintre dumneavoastră ne cunosc personal, cu alții poate doar ne-am intersectat. Datorită neglijenței doctorului la naștere, fetița noastră Maria a rămas fără oxigen ceea ce a dus la leziuni cerebrale. Noi nu am fost nici măcar anunțați de ce s-a întâmplat la naștere ci am aflat ulterior când fetița noastră nu putea să stea nici măcar în fund. Au urmat o serie de analize și internări și luni petrecute în spitale deoarece nimeni nu știa ce are. În urma Rmn-ului cerebral au ajuns la concluzia ca Maria are o întârziere neuro-motorie și hipotonie. De aici a început chinul nostru pentru că ea nu avea vreo șansă să meargă sau să vorbească. După ani în spitale de recuperare ne-am văzut cu ochii un vis la care nu îndrăzneam nici să sperăm, fetița noastră a început să meargă dar are nevoie în permanență de ajutor. Nu poate urca scări, sări sau a se cățăra ca un copil normal, are nevoie de ajutor să mănânce, și pentru orice lucru ce necesită autonomie personală. În prezent Maria a recuperat, spune câteva cuvinte, facem foarte multe terapii Aba, logopedie, kinetoterapie care sunt extrem de costisitoare. Pentru noi a apărut o speranță un transplant de celule stem care se realizează în Austria dar este mult peste puterea noastră financiară 12.000 de euro. Cei din Austria ne-au acceptat dosarul.
Vă rugăm din suflet să ne ajutați ! Pentru noi fiecare donație contează. Ne dorim să ne auzim copilul vorbind, să ne spună când are nevoie de ceva, când o doare ceva, ne dorim să îi oferim o copilărie normală.,, este mesajul disperat al unei mame care știe că exiată o șansă să-i ofere fiicei sale o viață normală dar care nu are posibități financiare, intervenția fiind una costisitoare.

Mesajul postat în mediul online a sensibilizat tinerii râmniceni care fac parte din echipa de voluntari a Organizației Comunitare Europe Direct Râmnicu Sărat care au decis să ajute la strângerea sumei de 12.000 euro. S-au întâlnit la Centrul Europe Direct din Primăria Râmnicu Sărat și au confecționat urne cu care, mai apoi, au plecat în teren.

,,Cauza Mariei este și motivul nostru de SOLIDARITATE și UMANITATE ! Noi, toți, salvatori, suntem pentru Maria ! Începând de astăzi, noi, echipa Europe Direct Râmnicu Sărat, ne vom implica pentru colectarea celor 12.000 Euro necesari pentru realizarea intervenției chirurgicale! Timpul nu ne este aliat, așa că e nevoie de o mobilizare exemplară, de donațiile cât mai multor râmniceni ! Veți găsi, începând de zilele următoare, cutiile de donații, numerotate în Școli, Licee, Grădinițe, diferite magazine și instituții. Le mulțumim în avans tuturor oamenilor cu suflet mare care se vor alătura !,, este mesajul echipei Europe Direct Râmnicu Sărat. 

Pentru cei care doresc să o ajute pe micuța Maria, postăm și noi conturile  bancare ale mamei micuței, în RON dar și în EURO, împreună cu detaliile necesare în cazul viramnetelor bancare.

Nume Titular: LAURA MARINA ȚOPEA

IBAN: RO92 BTRL RONC RT04 3653 6801

Moneda: RON

Cont Euro: Țopea Laura Marina

RO42 BTRL EURC RT04 3653 6801

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!