Șoferi și pietoni sancționați ! Amenzi de 53.000 lei în prima zi a lunii februarie

0

În prima zi a lunii februarie, rutieriştii buzoieni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere care s-ar putea solda cu victimizarea pietonilor. Poliţiştii au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru a preveni evenimentele rutiere şi pentru creşterea siguranţei rutiere în intersecţii şi în zonele unde sunt amplasate marcaje pietonale.

31 de pietoni care au pus în pericol siguranţa traficului rutier prin încălcarea regulilor de circulaţie au fost amendaţi. 10 şoferi au rămas, la rândul lor pietoni, pentru că nu au acordat prioritate de trecere participanţilor la trafic aflaţi regulamentar în traversarea drumului.

Tot ieri, polițiștii rutieri au oprit pentru control un buzoian în vârstă de 41 de ani, din Buzău, care efectua transport de persoane în regim taxi. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că șoferul nu a eliberat bon fiscal pentru efectuarea cursei, iar inspecția tehnică era expirată. Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și regim de închiriere și i-au fost reținute autorizația taxi, atestatul profesional și certificatul de înmatriculare. Aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ, au înregistrat 43 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 7 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile. Cea mai mare viteză în localitate – 121 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unei șoferițe de 28 de ani, depistată la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Poșta Câlnău. Alte 4 permise de conducere au fost reţinute de poliţişti pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la sediul poliției în urma producerii unui accident soldat doar cu pagube materiale. Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (28), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (11), dar şi 61 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 53.000 de lei.

Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Gura Teghii, s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat conducând un autoturism, deși acesta nu deținea permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!